Klubi kohtumine Lõuna-Eestis

Aberdiin-anguse Klubi sai kokku seekord 2. novembril Maarja ja Ivari kutsel päris Läti piiri lähedal Saareõue OÜ farmis. Et päeva veidi õpetlikumaks muuta, oli kohale kutsutud loomaarst Silver Butlers, kes näitas ultraheliga kuidas lihaveistel tiinuse tuvastamine käib ja millised on selle võimalused, kuni vasika soo väljaselgitamiseni. Väikses vestlusringis saadi vastused ka sel teemal esitatud küsimustele. Ivar näitas Saareõue loomi, kes olid grupeeritud erinevatesse lautadesse. Selliste farmikülastuste puhul on huvitav näha, millist geneetikat keegi kasutab ja millised on erinevate põnevate pullidega saadud järglased. Näidati vanema geneetika kasutamisest saadud native anguse tüüpi loomi ja ka uut ja eksootilist Uus-Meremaa ebrüopulli, kes pärit Rootsist.9a7ded23-0c98-4e16-9ce0-c846eb26b6b7

Õhtu jätkus Krapi Külalistemajas süües ja olulisematel ja vähem olulistel teemadel rääkides.
Lisaks klubi liikmetele oli meiega ühinenud ka Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi pealik Aldo Vaan ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu lihaveisespetsialist Ilmar Kallas ning mitmete projektide vedaja Niina Haasmaa. Räägitust ja otsustest saavad klubi liikmed info meililisti kaudu. Panime tegusale aastale tordiga punkti – ikkagi 3 aastat klubi asutamisest.

Aitäh kõigile, kes said aega tulla!