Anguste näitus Tšehhis

Maarja Maksimov ja Ivar Baumann külastasid 26. augustil Tšehhis České Budějovice linnas toimunud Jihočeská beef show`d.

Maarja lühike ülevaade:

Üritust korraldatakse üle kahe aasta ja kahel näitusepäeval näidati Aberdiin-anguse ja Limusiini tõugu veiseid erinevates vanuseklassides. Näitusele oli toodud 131 looma Tšehhi parematest karjadest, kellest 68 olid angused. Vaatamata üle 30.-ne kraadisele kuumusele ja lauspäikesele oli üritus väga hästi läbiviidud. Kõik loomad olid areenil rahulikud ja lihtsalt käsitletavad. Loomi vaadates jäi silma, et Tšehhi angus on pigem keskmise suurusega loom. „Suuri kappe“, mida nägime Royal Highland Showl Eelmisel aastal, seal näha ei õnnestunud. Ometi, ligi 90% Tšehhi angustest on Kanada päritoluga.

 

Järgmisel päeval õnnestus meil koos Saksa angusekasvatajatega külastada Tšehhi suurimat punase anguse farmi, České Budějovice lähedal. Sealsed loomad olid väga rahulikud ning kõik karja ammed olid valdavalt ühesuurused, mis tegi üldpildi ilusaks. Kahjuks meie tiheda graafiku tõttu ei õnnestunud meil rohkem farme külastada, kuna pidime tagasi suunduma Prahasse.

Huvitav fakt: Tšehhis võtab jõudluskontrollis oleval loomal farmer vaid sünnikaalu. 120 päeva, 210 päeva ja 365 päeva kaalud võtab töötaja Tšehhi Lihaveisekasvatajate Seltsist. Vaata täpsemalt SIIT.

Tõu tšempionite pilte saab vaadata GALERIIst.

Tulemused on nähtavad SIIN.

Ivar Baumann reisiseltskonnaga

Ivar Baumann reisiseltskonnaga

14151748_1357670400912223_190489869_o