Luige Maaelu Näituslaat 2016

6-8. mai on aeg, mil linnarahvas Luigele tüürib, et osta talunikelt ja maa-ettevõtjatelt põnevaid ja häid kodumaiseid tooteid. See on koht, kus tarbija kohtub tootjaga ja küsimusi saab esitada näost-näkku. Saab talutooteid proovida ja näpuga katsuda. Lastele on alati olnud tõmbenumbriks loomad.

Ka lihaveisekasvatajad on oma publikumagnetid aedadesse ritta sättinud – SUURED sugupullid ja nunnud vasikad koos lehmadega. Üks DSC_0706armsam kui teine, mõni sarviline ja karvane, teised jälle siledad kui siidimunad. Aberdiin-anguse lehma koos vägagi ülbe põlvnemisega pullvasikaga on näituslaadale toonud Jane Mättik. Ja sealsamas looma aedade kõrvalt tuleb liha grillimise meeldivaid lõhnu. Nii ongi – esimest korda Luigel on võimalik degusteerida lihaveiste kõrval ka lihaveiseliha. Ei mingi Argentiina kraam – ikka ehe Eesti värk. Ja eriti rõõmustab see, et sel esimesel aastal pakutakse Aberdiin-anguse liha. Seekord on see Jane karjas kasvanud noorloom. Jane ise on kohal ja müüb laagerdunud liha huvilistele külmletist, samal ajal kui grillmeister kõrval teeb erinevatest lihatükkidest soovijatele veiselihapraadi. Minu külastuse ajal oli märkimisväärselt palju just väikeste lastega külastajaid. Lapsekärud ilusti ritta pargitud. Ja pered lõõgastumas harjumatult sooja kevadilma terava päikese eest lihaveisetelgis, veiseliha praadi nautides. Homme 8. mail on selleks sel kevadel viimane võimalus. Selleks ju Luigele tullaksegi!

Lihaveisekasvatajad ütlevad selle võimaluse eest aitäh Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsile ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistule!

DSC_0702