Tipp-pullide külmutatud sperma

Täna hommikul saatis Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu (ETKÜ) lihaveiste peaspetsialist Ilmar Kallas värskendatud nimekirja Eestis olemasolevatest lihaveise tõugu pullide külmutatud spermadoosidest. Aberdiin-anguse pulle on nimekirjas 9 tk, millest üks neist on kohalikku päritolu Marmorland Marcus.
Kunstliku seemenduse kasutamine Ab-kasvatajate hulgas näitab kasvutrendi ja loodame lähiaastatel näha kuidas kasvavad maailma tipp-pullide järglased Eesti tingimustes. Õhutaks siinkohal ka neid Ab-kasvatajaid, kes veel mõtlevad või kahtlevad, mõnd põnevat spermat kasutama, et oma jõudlusandmetes tulevikus näha paremaid juurdekasvusid, kergemat poegimist või senisest paremat ammede piimakust. Kunstlik seemendus on selleks kõige lihtsam ja karja tervishoiu seisukohast ka kõige ohutum viis.

Tutvu pullide nimekirjaga SIIN.